Stichting Eur. Comm. Human Rights Hungarians Centr. Eur.

KVK 412.11.689 Amsterdam

Postbank : 40 78 571    IBAN : NL 71 PSTB 0004 0785 71

Postbus 2492  5202 CL  ‘s Hertogenbosch    The  Netherlands

 

Cimünk:

Tel:  +31 (0) 87 8724745

Fax:  +31 (0)  84 8304217

Info@hungarian-human-rights.eu

MONDJON NEMET AZ ÁLLAMI RASSZIZMUSRA

AZ EURÓPAI UNIÓBAN !

AZ EURÓPAI UNIÓ BŐVÍTÉSE 2004-BEN

Az Európai Unió a 2004-es bővítés során 10 állammal bővült, Ennek a bővítésnek a célja az európai térség békéje és stabilitása.  Az új tagállamok különböző ígéretet tettek gazdasági kérdéseket és az emberi jogokat illetően. Szlovákia közvetlenül a csatlakozás előtt és után betartotta ezeket a szerződéseket, de kis idő elteltével, lábbal tiporta az emberi jogokat illető szerződéseket.

TÉNY 1-FAJI ALAPON TÖRTÉNŐ TÖRVÉNYESMEGKÜLÖNBÖZTETÉS.

Szlovákia az egyetlen ország az Európai unióban, amely olyan törvényeket iktatott be, amelyek értelmében bizonyos embercsoportok faji alapon megkülönböztethetőek, illetve alacsonyabb rendűnek nevezhetőek. (pl. a Beneš dekrétumok megerősítése). A náci Németország és a dél afrikai apartheid rezsim rendelkezett ehhez hasonló törvényekkel.  Szlovákia így behozta a kollektív bűnösség elvét az Európai Unióba, ez által Szlovákia az egyetlen ország, ahol egy bíró faji alapon hozhatja meg bírósági döntéseit.

TÉNY 2-NEMZETISÉGI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS NYELVTÖRVÉNY ÁLTAL.

Szlovákia egy igen vitatott nyelvtörvényt vezetett be 2009-ben. Ez a nyelvtörvény gyakorlatilag tiltja a Szlovákia területén történő más nyelv használatát, a szlovákon kívül.A törvény értelmében egy angol nyelvű hirdetés vagy nyilvános felirat törvényellenesként értelmezhető. Ennek a törvénynek célja gyakorlatilag a szlovákiai autonóm magyar kisebbség megalázása, megfélemlítése és üldözése.

TÉNY 3- ROMÁK STERILIZÁLÁSA ÉS GETTÓBA ZÁRÁSA.

Szlovákiában roma nőket sterilizáltak anélkül, hogy azok tudtak volna róla, illetve beleegyezésüket adták volna. Ostrovanynak a városi tanácsa falat építtetett a romák lakta házak köré. Szlovákiában a kormány nyilvánosan uszítja a többségi lakosságot a romák ellen, és a romákat nyilvános negatív megkülönböztetés éri. Jan Slota, a szlovák kormány koalíció pártjának az elnöke a következőket nyilatkozta: „Mi azt mondjuk, hogy a parazitákat el kell távolítanunk (…) ez a csoport 95 százalékban cigányokból tevődik össze”.

TÉNY 4- A NÁCI JELKÉPEK NYILVÁNOS DICSŐÍTÉSE.

Fico miniszterelnök- ne tévesszük össze Tiso háborús bűnössel – nyilvánosan fejezte ki szimpátiáját különböző rasszista csoportosulásokkal szemben, mint például a  Blood and Honour vagy a rasszista SNS párt.  A Szlovák Belügyminisztérium nyilvános kapcsolatot tart a Slovenka Pospolitost–tal a szlovák Hitlerjugenddel, amely az „Untermenschen ” ellen masírozik. Szlovákiát 1939ben alapította Adolf Hitler. A szlovák kormány nem vállalhatja alapítójának a nyilvános tiszteletét a külföldi nyomás miatt, viszont elítélt háborús bűnösöket, mint például Hlinka-t és Tisot nyilvánosan tisztel.

 TÉNY 5- RASSZISTA IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ÉS RASSZISTA RENDŐRSÉG.

A szlovák igazságszolgáltatás és a rendőrség nem független, és nem őrzi a függetlenségnek a látszatát sem. A gyűlölködésből elkövetett bűncselekmények kivizsgálását nem veszik komolyan, az áldozatokat pedig nyilvánosan megalázzák.

 A szlovák rendőrség összetétele nem arányos Szlovákia lakosságával.

TÉNY 6- SZLOVÁKIA TÖBBSZÖRI ELÍTÉLÉSE

Szlovákiát több tiszteletnek örvendő szervezet és intézmény is elítélte: többek között az Európai Tanács, az Európai Bizottság, az Európai Emberjogi Bíróság, az Amnesty International stb. Az Európai Parlament egy fél évre kizárta a Fico vezette SMER pártot a PES frakciójából, azért, mert egy rasszista párttal kötött kormánykoalíciót.

 TÉNY 7- A SZLOVÁK KORMÁNY NYILVÁNOS KIJELENTÉSEI

Jan Slota, a szlovák kormány koalíciós pártjának elnöke a következő kijelentést tette:„

 

„A magyarok a szlovák náció rákos daganata, amelyet késedelem nélkül el kell távolítani a szlovák nép testéből.”

 

Ezek a kijelentések nem vontak törvényes eljárásokat vagy társadalmi felháborodást maguk után Szlovákiában.

TÉNY 8- A SZLOVÁK ÁLLAMI RASSZIZMUS ÁLDOZATAI

A szlovák kormány kijelentéseinek, amelyekkel a többségi lakosságot a kisebbségi szlovák állampolgárok ellen tüzelte már korábban szörnyű következményei voltak. 2006-ban egy diákot, Malina Hedwiget kékre- zöldre vertek, mert az utcán magyarul beszélt. 2008-ban a szlovák rendőrség eltörte egy ártatlan fiatal férfi hátgerincét. A szlovák rendőrség mai napig nem tudta ezt az általa elkövetett erőszakos cselekményt megindokolni. 2008-ban Tatárszentgyörgyön romákat támadtak meg vélhetően rasszista okokból. Tatárszentgyörgy 250 kilométerre fekszik Pozsonytól, a szlovák fővárostól.  A szlovák kormány mindezek ismeretében sem vonta vissza az alábbi és az alábbihoz hasonló kijelentéseit:

„ A cigányok számára a legjobb politika egy hosszú ostor és egy kis udvar”

 

Mivel a szlovák kormány sohasem határolódott el ettől a kijelentéstől, és tolerálta a romák elleni bujtogatást maga is erkölcsileg felelős ezekért a bűncselekményekért.

Ilyen kijelentéseknek nincsenek precedensei az Európai Unióban.

MONDJON NEMET A RASSZIZMUSRA, ÍTÉLJE EL SZLOVÁKIÁT !

 

A nyilvános és törvényesített rasszizmus elítélendő. A Szlovákiában történő rasszista cselekmények, és az itt elhangzó rasszista kijelentések elképzelhetetlenek lennének Hollandiában, és annak kellene lennie az Európai Unióban is. Az állami rasszizmus elítélése minden európai polgárnak a kötelessége. Ezért bátran fejezzük ki nemtetszésünket a Szlovákiában történt eseményekkel szemben.  Szlovákia elárulta az Európai Uniót, mivel alapvető emberi jogokat nem tart be, és az Unió játékszabályait a játék közben kívánja módosítani.

 

MIT TEHET ÖN ?

 

· Kifejezheti nemtetszését a szlovák kormány képviseleténél.

 

· Ne vásároljon Szlovákiában gyártott terméket. Ne fogadja el a Made in Europe feliratot. Joga van tudni, hogy állami rasszizmust támogat-e. Ne üdüljön Szlovákiában, addig, amíg ott ilyen állapotok uralkodnak.

 

· Keresse fel a politikai képviseletét es tanácskozzon az egyesületével arról, hogy hogyan tudjak kifejezni a nemtetszésüket.

 

· Kérem, támogassa alapítványunkat. Adományait levonhatja a holland jövedelmi adójából.

 

· Anyagi támogatását kényelmesen a honlapon is átutalhatja az alapítványnak. Az alábbi gomb segítségével Online is támogathatja az alapítványunkat.

 

 

 

 

 

 

1-Európa a bővítés után.

2-Most Európában is található.

3-Közepkori Nyelvtörvények.

4-Nyílt Faji Szegregáció.

5-Fico a szélsőséges Blood & Honour egyik tagját köszönti.

6-Gyülöletből elkövetett bűncselekmények áldozata.

7– A Rasszista SNS a Szlovák kormány egyik pártja. Balról Jobbra.: (Slota, Fico és Mečiar

8 – Szavak tettekké vállnak. .

9– A Szlovák Hitlerjugend nyíltan   félemlít.

ONLINE DONEREN